donderdag, augustus 25, 2005

Peru

Lima

citytripken

Huaraz / La Cordillera Blanca

Is de verliefdheid op de Andes nog groot genoeg en zijn onze botten nog in goede staat, dan hijsen we ons op de bus naar Huaraz. Huaraz dankt zijn bijnaam "Katmandu van de Andes" aan de meer dan 50 bergtoppen van 5700 tot 6700m hoog die de Cordillera Blanca rijk is. Dat wordt wederom stappen tot we erbij neervallen.

In case there are no holes worn in our shoes yet we will catch the bus to the Katmandu of the Andes: Huaraz. The Cordillara Blanca packs in more then 50 peaks of 5700m or higher.Huaraz is Peru's heartland for trekking and climbing, there we go marching again.

Pisco

Een bezoek aan de Islas Ballestas ofwel de Galapogos voor reizigers die budgetoverschrijding vrezen. Zeehonden,pinguïns, stormvogels, aalshovers en andere gevederde beesten bijeengepakt op enkele eilanden.

Visiting the Islas Ballestas, also known as the poor man's galapagos. Sea lions, pelicans, pinguins and other guano producing animals inhabit the islands.

Nazca

Vanuit een draaiend en kerend Cesnatje de Nazca-lijnen bekijken zonder het ontbijt een tweede keer te aanschouwen wordt wellicht een onmogelijke opdracht. Beter toch de belangrijkste maaltijd van de dag een keertje laten voor wat het is. De Nazca-lijnen vormen motieven (dieren, planten en geometrische figuren) van tientallen meter groot.De lijnen, middenin de woestijn, zijn uitgegraven of in de rotsen gekapt. Wie ze gemaakt heeft en waarvoor ze dienen hebben zelfs Mulder en Scully niet kunnen achterhalen. Misschien heeft de mysterious cigarette smoking man het ergens in één van zijn dossiertjes staan.

Om te bekomen van de vlucht een gezellig uitstapje naar de Chauchilla begraafplaats. Skeletten en mummies met haar van 3m lang open en bloot in de woestijn. Welkom in the night of the living dead.

Flight above the mysterious Nazca lines. The lines are big drawings of animals and plants, made by an unknown civilisation in the middle of the dessert. As the small aircrafts bank left and right we may want to skip our breakfast.

A visit to the Chauchilla cemetery with its skulls, bones and mummies lying in the open air will be a kind of night of the living dead in broad daylight.

Arequipa / the white city

Koloniale stad omringd door enkele vulkanen, dat wordt een mooi plaatje van de kathedraal met vulkaan El Misti (beklimmen?) op de achtergrond.

Kuitjes insmeren en op 3-daagse trektocht door de Canon del Colca, de diepste ravijn ter wereld volgens onze peruviaanse vrienden. Ergens diep in de canyon verscholen ligt de Cruz del Condor. Nekpijn gegarandeerd want de wilde condors zweven slechts enkele tientallen meter boven de hoofden van hun publiek.

Colonial city surrounded by volcanos and the starting point for a 3-day hike in the Canon del Colca, one of the deepest canyons in the world. The Cruz del Condor is one of the best places to spot the wild Andean condor.

Cuzco

Johan Verminnen zong eerder al dat hij zon wil zien ondergaan in Cuzco, nu is het onze toer.
In het Rome van de Incas met alle archeologische vindplaatsen en musea zal het zwaartepunt van het culturele gedeelte van de trip liggen.
Na 4 dagen over berg en dal, dwars door de jungle langsheen de Incatrail stappen/strompelen en dan de zon zien opkomen boven Machu Picchu is één van de trekkings waar we het meest naar uitkijken.
Nog een trip doorheen de Heilige Vallei van de Inca's en Johan Verminnen mag van ons "...de tango dansen in Buenos Aires..." beginnen kwelen.

The city of Cuzco, once the heart of the mighty Inca empire, with all it's Inca ruins and museums is our archeological number 1 must-see city of our trip. The sunrise above Machu Picchu after 4 days hiking along the Incatrail wil be one of the highlights.

Puno

Het Titicaca meer was zo'n 20 jaar geleden een ongelofelijke bron van hilariteit, ja we hebben wat afgelachen in die dagen. 20 jaar later wordt het Titicaca meer zowaar het eindpunt van onze reis doorheen Peru. Tochtjes naar het eiland Taquile en de drijvende rieteilanden van de Uros zijn de voornaamste katten die een geseling verdienen.
De ontstaansgeschiedenis van de drijvende rieteilanden (moest het riet zinken,..) is een verhaal dat de huizenjagers onder ons bekend in de oren zal klinken. Lang lang geleden stonden de rentes in het Inca-rijk ongeloofelijk laag,waardoor het aantal afgesloten hypothecaire leningen recordhoogtes bereikte en de jacht op vastgoed gigantische proporties kreeg. Dit effect werd nog versterkt door de keizer die de kapitaalsvlucht beu was en besloot een fiscale amnestie af te kondigen. Ook de Inca's kenden de wet van vraag en aanbod en de huizen op toplocaties langsheen de oever van het Titicaca meer (het Sint-Martens Latem van de Andes) bleken plotseling duizelingwekkende bedragen op te brengen. Dus die Uros-indianen slim als ze waren verkochten al hun vastgoed stervens duur aan de betere klasse van de Incas, kapten wat riet en gingen lekker goedkoop op het water wonen. Geld is een gevaarlijk iets. Seks, drank en supersonische rietjachten plunderden de financiën van de Uros, die nu hun toevlucht in de toeristiche sector moesten zoeken om hun afbetalingen rond te krijgen.

Lake Titicaca is the end of our trip through Peru. Visits to the Island Taquile and the floating islands of the Uros indians are our last activities in Peru.
[View Guestbook] [Sign Guestbook]